Home / Uncategorized / ŠOKANTNO !!! ANKETA: DA LI SE U TITOVO VREME BOLJE ŽIVELO, I ODGOVOR VAMA KOJI STE KLIKNULI “DA

ŠOKANTNO !!! ANKETA: DA LI SE U TITOVO VREME BOLJE ŽIVELO, I ODGOVOR VAMA KOJI STE KLIKNULI “DA

Kad god mi je stavio nanese negde na potezu od Vardara do Triglava, slušam o toj zemlji Arkadiji, država sa 7 suseda, 6 republika, 5 naroda, 4 jezika, 3 vere, 2 pisma i jedan partijom.
Sve o njoj pričaju nostalgično, s setom, puni pijeteta prema njezinom društvenom uređenju, pravnom sustavu, armiji, besplatnom zdravstvu i školstvom, Bratstvo i jedinstvo. Svi su složni, ili barem većina, da je Arkadija bila bolji mesto za život nego što je danas bilo koji od država nastalih njenom smrću. Ipak, nikad nisam odgovorio na pitanje, ako je u njenom životu bio tako dobar, zašto onda se ta država raspala, u krvavom građanskom ratu?
Kažu, bolje se živelo u Titovo vreme. Dakle, ako je “Titovo vreme” razdoblje od 1945. – do 1980. – e, hajde da ga na brzinu prelistimo, možda ćemo tako i ja slični (koji ne mislimo tako) naći dokaz vašeg tvrdnji o boljem životu u Titovu vremenu ,
Dakle, prvo beše razdoblje od 1945. – do 1948. – e, razdoblje tvrdog komunizma, gušenja slobodnih reči, i nacionalizacija. Ako se među zagovornicima tvrdi da se u Titovim vremenima bolje ponašaju, oni se ne odnose. Za sve vas ostale, molim, zamislite sada kako se u vaš stan useljava netko nepoznat, usurpamo vas dnevni boravak, a vaš kupatilo od danas je zajedničko. Da, i auto vam je oduzet. Ja jedan televizor.
Potom, period od 1948. – e do Staljinove smrti. Masovna paranoja da će nas SSSR napasti praćena je, često, nestašicom osnovnih životnih namirnica. U to vreme, završeno je potpuno uništavanje privatnog sektora. Elem, vi koji kažete da se u Titovo vreme živelo bolje, a koji danas imate svoj privatni biznis, sada zamislite kako ste upravo ostali bez njega. I bez ikakve nadoknade za to. I da ste još proglašeni narodnim neprijateljem.                                                                                                                                                                                Nastavak na sledecoj stranici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *